Talent identificatie in the USA – Mirelle van Rijbroek

Samenvatting

In deze aflevering van de Voorzet gaat Richard de Beer in gesprek met Mirelle van Rijbroek. Zij is sinds 2017 Director of talent identification bij de US Soccer Federation.

Er zijn maar weinig mensen die het vrouwenvoetbal in Nederland én Amerika zo goed kennen als Mirelle van Rijbroek. Ze werkt voor de Amerikaanse voetbalbond, waar ze verantwoordelijk is voor het vinden en begeleiden van nieuw talent en het opzetten van scout programma’s voor meisjes. Bij de KNVB overzag Mirelle opleidingsprogramma’s voor de jeugd, en daarnaast was ze betrokken bij de ontwikkeling van de Eredivisie Vrouwen. Werkte voor Willem II en was betrokken de oranje teams O15/016/017 en het Nederlands Elftal 019 wat in 2014 Europees kampioen werd.  In 2017 hing de Amerikaanse voetbalbond aan de lijn: of ze niet voor hen zou willen komen werken. “Dat was al de tweede keer dat ik werd benaderd. Het moment was goed: na tien jaar KNVB was het tijd voor iets nieuws. En wat is er mooier dan voor de regerend wereldkampioen te werken?”. Richard gaat met Mirelle in gesprek over het proces van talent identificatie en wat talent is. 

Transcriptie

Geef een reactie