De voetbalwereld moest niets van mij hebben, maar nu wel geaccrediteerd! – Fons van den Brande

Samenvatting

De afgelopen maand heeft er in het NRC-Handelsblad een serie artikelen gestaan over voetbalscholen in Nederland. In deze serie werd er gesproken met betrokkenen van voetbalscholen, amateurverenigingen, de KNVB, ouders en de spelers zelf. Men schrijft dat commerciële voetbalscholen de structuur van het amateurvoetbal kunnen ondergraven en dat het soms leidt tot botsingen tussen clubs. In deze aflevering gaat Richard de Beer in gesprek met Fons van den Brande, ‘the founding father’ van voetbalscholing.com, in het verleden fysieke trainer van Vitesse en samen met Rene Meulensteen de drijvende kracht achter ‘Moves & Skills. Zij bespreken hoe standvastig je in het Nederlandse voetballandschap moet zijn om erkenning te krijgen voor jouw visie. Verder komt de spreuk van André en de analyse van Smally ook langs. 

Transcriptie

Geef een reactie