Waarom gaan we keepers al op jonge leeftijd in de goal zetten? – Erskine Schoenmakers (Keeperscoach Oranje Leeuwinnnen)

Samenvatting

In deze aflevering bespreekt Richard de Beer samen met Erskine Schoenmakers de ontwikkeling van de keepers in Nederland en wat er volgens hem moet gebeuren om het niveau te verbeteren. Erskine is sinds 2009 werkzaam bij de KNVB waar hij eerst fungeerde als trainer van de keepsters van diverse nationale meisjes- en vrouwenteams is hij sinds 2016 keeperstrainer van de Oranje Leeuwinnen. Hij begeleide de keepers van de Oranje Leeuwinnen bij het EK in 2017, het WK in 2019 en op de Olympische spelen in 2021. In het verleden was Erskine ook keeperstrainer van onder andere het vrouwenelftal van FC Utrecht en Willem II en werkte hij in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg. Als speler was hij ondermeer actief voor de Tilburgse verenigingen RKTVV, Longa, Sarto en NOAD en het Waalwijkse RKC.

Transcriptie

Geef een reactie